Шкаралупа не буде тріскатися: що обов'язково треба додати у воду під час варіння яєць
- Шкаралупа яєць тріскає через перепад температур.
- Щоб уникнути тріскання, у воду слід додати чайну ложку солі та оцту.
Варити яйця легко, але часто виникає проблема у вигляді тріскання шкаралупи. На щастя, цьому легко можна запобігти.
Ціла шкаралупа важлива не лише для естетичного вигляду яєць, а й для правильного приготування. 24 Канал пропонує звернути увагу на пораду Papilot, аби назавжди залишити проблему з трісканням шкаралупи у минулому.
Не пропустіть Хоч щодня готуй: салат з пекінської капусти, який ніколи не набридне
Як запобігти трісканню шкаралупи яєць
Єдина причина, чому шкаралупа яєць тріскає під час варіння – перепад температур. Якщо помістити яйця з холодильника у киплячу воду, шкаралупа не витримає перепаду, через що утворяться тріщини.
Уникнути цього допоможе додавання у воду чайної ложки солі та оцту. Завдяки цьому шкаралупа не просто залишиться цілою, а й буде легко відділятися під час чищення.
Також для полегшення чищення яєць після варіння їх треба помістити у холодну воду, в цьому випадку перепад температури зіграє нам на користь.
Помилка, яка стала традицією: чому цибулю та моркву не можна смажити разом.