Укр Рус
16 лютого, 23:55
1

Шкаралупа не буде тріскатися: що обов'язково треба додати у воду під час варіння яєць

Основні тези
  • Шкаралупа яєць тріскає через перепад температур.
  • Щоб уникнути тріскання, у воду слід додати чайну ложку солі та оцту.

Варити яйця легко, але часто виникає проблема у вигляді тріскання шкаралупи. На щастя, цьому легко можна запобігти.

Ціла шкаралупа важлива не лише для естетичного вигляду яєць, а й для правильного приготування. 24 Канал пропонує звернути увагу на пораду Papilot, аби назавжди залишити проблему з трісканням шкаралупи у минулому. 

Не пропустіть Хоч щодня готуй: салат з пекінської капусти, який ніколи не набридне

Як запобігти трісканню шкаралупи яєць 

Єдина причина, чому шкаралупа яєць тріскає під час варіння – перепад температур. Якщо помістити яйця з холодильника у киплячу воду, шкаралупа не витримає перепаду, через що утворяться тріщини.

Важливий кулінарний секрет / Фото Freepik 

Уникнути цього допоможе додавання у воду чайної ложки солі та оцту. Завдяки цьому шкаралупа не просто залишиться цілою, а й буде легко відділятися під час чищення. 

Також для полегшення чищення яєць після варіння їх треба помістити у холодну воду, в цьому випадку перепад температури зіграє нам на користь. 

Помилка, яка стала традицією: чому цибулю та моркву не можна смажити разом.