Простіше і смачніше: як готують картопляне пюре в Італії

17 грудня 2024, 22:56
Читать новость на русском

Картопляне пюре – це гарнір, який обожнюють у всьому світі. І в кожного народу є свої особливості його приготування.

Італійські господині переконані, що картопляному пюре не потрібні молоко та вершкове масло. Як вони надають страві неповторності розповідає 24 Канал з посиланням на Ukr.Media. 

Цікаво Зимовий торт, який готують на свята: знаменита й апетитна "Герцогиня"

Як готують картопляне пюре в Італії 

Почистіть 900 грамів картоплі та наріжте її на середні шматочки – вони не повинні бути надто великими чи занадто дрібними. Перекладіть нарізану картоплю в каструлю та додайте 7 зубчиків часнику. Залийте овочі водою та трохи підсоліть.

Поставте каструлю на плиту й доведіть до кипіння. Варіть картоплю до м’якості. Після цього зніміть каструлю з вогню та злийте воду, але не виливайте її. Картопляний відвар перелийте в окрему глибоку ємність – він ще знадобиться.

Гарнір, який обожнює весь світ / Фото Pixabay

Далі розімніть зварену картоплю разом із часником до однорідної консистенції. Додайте приблизно 60 мілілітрів оливкової олії та добре перемішайте.

Поступово вливайте раніше збережений картопляний відвар, ретельно помішуючи суміш. Регулюйте кількість рідини, щоб отримати бажану консистенцію. Максимально можна додати до 200 мілілітрів, але іноді достатньо й меншої кількості.

Смачного!

Не у воді: як правильно варити куряче філе.