І для святкувань, і для душевних розмов: готуємо ароматну мандаринову настоянку
Мандарин – улюблений зимовий фрукт. І насолодитися ним можна не тільки у десертах.
Мандаринова настоянка – солодкий напій, який зазвичай подають до кави або чаю. Чим кращі мандарини, тим ароматнішим буде напій. 24 Канал пропонує звернутися до рецепта порталу Beszamel.
Не пропустіть Цікавий експеримент: чи можна змішати чорний і зелений чай і що з цього вийде
Рецепт мандаринової настоянки
- Час: 20 хвилин + кілька тижнів
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 100 грамів висушеної мандаринової цедри;
– 400 грамів цукру;
– 500 мілілітрів води;
– 1 літр спирту-ректифікату.
Приготування:
Перелийте спирт у скляну ємність та додайте висушену мандаринову цедру.
Щільно закрийте ємність і залиште її в теплому місці на три дні.
Після цього приготуйте сироп, довівши до кипіння воду з цукром на повільному вогні. Коли сироп буде готовий, повільно вливайте в нього проціджений настій спирту, постійно помішуючи суміш.
Перелийте отриманий напій у глечик, щільно закрийте кришкою та залиште настоятися на два тижні.
Після цього процідіть через фільтрувальний папір, розлийте в чисті пляшки та щільно їх закупорте.
Смачного!
Смачно та оригінально: як зробити мінічізкейки з мандаринів на Новий рік.