Він дуже ніжний та смачний: як зробити відомий пляцок "Білочка"

17 грудня 2024, 11:37
Читать новость на русском

Пляцки є неодмінним атрибутом зимових свят. Деякі з них користуються особливою любов'ю господинь, і "Білочка" – у цьому списку.

Цей "рецепт з зошита" точно заслуговує на те, аби бути у вашому кулінарному арсеналі. Пляцок "Білочка" – це можливість потішити рідних та гостей вкрай ніжним смаколиком. 24 Канал пропонує зберегти рецепт порталу "Пляшка".

Цікаво Душа різдвяних свят: яскрава кутя – рецепт від Ярославського

Рецепт пляцка "Білочка"

  • Час: 2 години
  • Порцій: 12

Інгредієнти
– 500 грамів борошна;
– пачка масла або маргарину;
– 3 жовтки;
– склянка цукру;
– 1 столова ложка розпушувача;
– 4 чайні ложки сметани;
макова начинка:
– 1,5 склянки готового маку;
– 1 склянка цукру;
– 50 грамів масла;
– 2 яйця;
– 1 столова ложка крохмалю;
сирна начинка: 
– 800 грамів перемеленого домашнього сиру;
– 50 грамів масла;
– склянка цукру;
– 4 жовтки;
– 1 столова ложка крохмалю;
– пакетик ванільного цукру. 

Приготування: 

  1. Усі інгредієнти для тіста змішуємо, замішуємо тісто та розділяємо його на 2 частини. Один корж буде з маком, інший – з сиром. 
  2. Змушуємо інгредієнти для макової начинки. 
  3. Один корж викладаємо на застелене пергаментом деко, розподіляємо по ньому макову начинку та випікаємо 30 хвилин при 180 градусах. 
  4. Готуємо сирну масу: жовтки збиваємо з цукром, додаємо сир, масло та крохмаль. Збиваємо білки та акуратно вводимо у масу. Другий корж випікаємо так само, але з сирною начинкою, 40 хвилин. 
  5. Робимо заварний крем з пудингу або крохмалю та муки. 
  6. Складаємо пляцок: знизу кладемо сирний корж, перемащуємо його кремом та кладемо сирний корж. Зверху заливаємо шоколадом або робимо шоколадну "сіточку".

Смачного!

Його готували з давніх-давен: колоритний пляцок "Рушта".