Новинка із Закарпаття: рецепт пляцка "Пташине молоко" – легшого до свят не знайдете
Пташине молоко – це універсальний смаколик, який подобається абсолютно всім. Тож інколи краще нічого не вигадувати, а вдатися до перевіреного та легкого шляху до сердець гостей.
У цього десерту багато переваг: він простий у виконанні, не потребує унікальних інгредієнтів, а гості не залишають від нього навіть крихточки. 24 Канал пропонує у цьому переконатися, скориставшись рецептом порталу "Господинька".
Читайте також Вишнева насолода: Ярославський показав, як готувати "Смерекову хату"
Рецепт пляцка "Пташине молоко"
- Час: 1 година
- Порцій: 12
Інгредієнти:
бісквіт:
– 3 яйця;
– 300 грамів цукру;
– 300 мілілітрів сметани або кефіру;
– 300 грамів борошна;
– 30 грамів какао;
– 12 грамів розпушувача;
крем:
– 2 пачки пудингу;
– 300 грамів цукру;
– 800 грамів молока;
– 350 грамів вершкового масла;
– чорний шоколад для прикраси.
Приготування:
- Найперше – бісквіт. Яйця, цукор та сметану збиваємо до однорідності. Додаємо просіяне борошно з розпушувачем, додаємо какао, ще раз добре збиваємо.
- Застеляємо форму для випікання пергаментом, змащуємо, переливаємо тісто та випікаємо бісквіт 25 хвилин при 180 градусах.
- Пудинг, цукор та молоко змішуємо до однорідності.
- Ставимо суміш на водяну баню, постійно помішуємо та варимо до загустіння.
- Потім накриваємо крем харчовою плівкою в контакт та залишаємо охолоджуватися. Після цього додаємо вершкове масло та збиваємо до однорідності.
- Бісквіт розрізаємо на 2 частини, перемащуємо двома шарами крему та прикрашаємо затираємо чорним шоколадом.
Смачного!
Цікаві експерименти: чи можна змішувати чорний та зелений чай.