Він ледь не божественний: печінковий рулетик, який стане зіркою святкового столу
Є рецепти, які дозволяють створити шедевр навіть з найпростіших інгредієнтів. Цей – точно в цьому переліку, адже рулетик перевершує навіть найсміливіші очікування.
Печінковий рулет – це гармонійне поєднання естетики, смаку та бюджетності. Готувати його легко, а результатом ви точно будете задоволені. 24 Канал пропонує спробувати рецепт з ТікТок kuhar.ua.
Читайте також Він просто дивовижний: святковий салат з червоною рибою, який ледь не злизують з тарілок
Рецепт печінкового рулету
- Час: 1 година
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 400 грамів печінки;
– 3 яйця;
– 1 чайна ложка солі;
– 0,5 чайної ложки чорного перцю;
– 4 столові ложки (100 грамів) борошна;
– 400 мілілітрів молока;
– 3 столові ложки олії.
Начинка:
– 3 середні цибулини;
– 2 морквини;
– 0,5 чайної ложки солі;
– 1/3 чайної ложки чорного перцю;
– 2 плавлені сирки;
– 3 – 4 зубчики часнику;
– 100 грамів майонезу + трохи для прикрашання;
– олія для смаження.
Приготування:
Підготовлену печінку подрібніть за допомогою блендера до гладкої консистенції. Яйця збийте вінчиком та змішайте з подрібненою печінкою. Додайте сіль і чорний перець, ретельно перемішайте.
Поступово введіть борошно, добре перемішуючи, щоб уникнути грудочок. Потім влийте молоко й олію, ще раз усе розмішайте до однорідності. Залиште суміш на 10 – 15 хвилин для настоювання.
Розігрійте пательню, злегка змастіть її олією (достатньо один раз) та випікайте млинці до готовності.
Цибулю обсмажте на сковороді до золотистого кольору (приблизно 6 – 7 хвилин). Додайте терту моркву, посоліть, поперчіть і смажте ще 7 – 8 хвилин. Перекладіть обсмажену суміш у блендер. Туди ж додайте плавлені сирки, часник і майонез. Збийте все до утворення однорідного кремоподібного стану.
На харчову плівку, складену в три шари, викладіть перший млинець та змастіть його тонким шаром начинки. Далі наступний млинець викладайте нахлистом і також змащуйте начинкою.
Після того, як усі млинці будуть змащені, акуратно загорніть рулет, підгинаючи краї з обох боків. Щільно скрутіть рулет у плівку та помістіть його в холодильник на 3 – 5 годин для просочення.
Смачного!
Вони викличуть аплодисменти: курячі рулетики в беконі.