Бульйон вийде прозорим як озеро: який секрет про воду для страви знають досвідчені господині

8 січня 2025, 06:06
Читать новость на русском

Бульйон – одна з найпопулярніших рідких страв. Варити його нескладно, однак все можуть вирішити дрібниці.

Один з головних критеріїв вдалого бульйону – його прозорість. Так, в процесі приготування важливо збирати шумовиння, але на результат може вплинути навіть вода, розповідає 24 Канал з посиланням на портал Doradca smaku

Буде цікаво Коли сім'я вже голодна: рулетики за 10 хвилин – вони кращі за італійську випічку

Яку воду використати для бульйону 

Досвідчені господині та кулінари переконані, що найкращим бульйон виходить тоді, коли його приготування починається з дуже холодної води. Відтак, вони радять класти кістки або курку одразу в каструлю. 

Чудовий результат / Фото Pixabay 

Також вони зазначають, що для певності потрібно використовувати фільтровану воду. Якщо такої можливості немає, то вода з крана повинна добре стекти, інакше бульйон вийде каламутним й не надто апетитним.

Він завжди працює на "відмінно": універсальний та смачний маринад для курочки.