Зимовий торт, який готують на свята: знаменита й апетитна "Герцогиня"

17 грудня 2024, 20:57
Читать новость на русском

Сметанники з чорносливом – це особливий підвид тортів, якими захоплюються абсолютно усі. Як правило, від них не залишається ані крихти після першого ж застілля.

Цей торт закохує з першого ж шматочка. В ньому ідеально поєднуються текстура та смакові відтінки. 24 Канал пропонує скористатися рецептом порталу "Господинька"

Читайте також Він дуже ніжний та смачний: як зробити відомий пляцок "Білочка"

Рецепт пляцка "Герцогиня"

  • Час: 1 година 20 хвилин
  • Порцій: 8

Інгредієнти
для бісквіта: 
– 6 яєць;
– 180 грамів цукру;
– 3 дрібки солі;
– 2 столові ложки меду;
– 190 грамів борошна;
– 1 чайна ложка розпушувача;
для крему:
– 600 – 700 грамів сметани (30%);
– 4 – 6 столових ложок цукрової пудри;
начинка:
– 200 грамів волоського горіха;
– 200 грамів чорносливу. 

Приготування

  1. Яйце збиваємо, щоб маса збільшилася втричі. Поступово додаємо цукор, сіль та мед. Потім лопаткою додаємо просіяне борошно з розпушувачем та добре перемішуємо. 
  2. Випікаємо бісквіт у розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин. Даємо йому охолонути та розрізаємо на 3 частини. 
  3. Збиваємо сметану, додаємо цукрову пудру та змішуємо до однорідності. 
  4. Перемащуємо бісквіт кремом, додаємо горіхи та чорнослив. 
  5. Верх та боки теж зміщуємо кремом, посипаємо подрібненими горіхами та чорносливом. 

Смачного!

Ніжніше не буває: як зробити особливий молочний торт