Укр Рус
14 січня, 12:40
2

Негайно припиніть це робити: яку популярну страву категорично не можна розігрівати двічі

Основні тези
  • Експерти попереджають, що повторне розігрівання рису може викликати ризик харчового отруєння через бактерію Bacillus cereus.
  • Рекомендації: зберігати рис у холодильнику при +5, охолоджувати його швидко після приготування та розігрівати лише один раз.

У сучасному швидкоплинному світі необхідність заощаджувати час змусила багатьох людей готувати їжу на кілька днів і розігрівати її за потреби. Однак, експерти застерігають, що не всі продукти безпечні для повторного розігрівання.

І однією з таких є рис. Чому не рекомендують розігрівати страви з рисом, розповідає 24 Канал з посиланням на ТСН.

Читайте також Готові та не розварені: скільки часу треба варити вареники з різними начинками

Чому не можна двічі розігрівати рис

Експерти з охорони здоров'я попереджають, що повторне розігрівання страв, які містять рис, може становити серйозний ризик харчового отруєння. Дуже важливо правильно зберігати приготований рис, щоб запобігти розвитку шкідливих бактерій.

Річ у тім, що сирі рисові зерна можуть містити бактерію Bacillus cereus, яка, як відомо, виробляє шкідливі токсини. Тривожно те, що ці спори можуть витримувати високі температури приготування і, якщо приготований рис залишити при кімнатній температурі на тривалий час, бактерії можуть розмножуватися.

Щоб уникнути подібних ризиків, рекомендовано дотримуватися кількох правил:

  • зберігайте готовий рис чи страви з рисом у холодильнику за температури +5 градусів;
  • охолоджуйте рис якомога швидше після приготування;
  • розігрівайте лише один раз.

У застережному повідомленні експерти рекомендують людям бути обережними при вживанні страв з рису. Якщо є сумніви щодо свіжості продукту, бажано взагалі відмовитися від його вживання, щоб запобігти потенційним харчовим отруєнням.

А ви знаєте: чому гречку слід промивати перед варінням, і як правильно це робити.