Укр Рус
2 березня, 21:21
2

Чудовий варіант для вечері: готуємо фаршировану картоплю з сиром та беконом

Іноді найкращі страви – це ті, що поєднують простоту й багатий смак. Запечена картопля – класика, яку можна перетворити на справжній кулінарний шедевр.

Хрустка скоринка, ніжна начинка, розтоплений сир і пікантний бекон – ідеальне поєднання для ситної вечері, повідомляє 24 Канал з посиланням на Kwestia smaku. Ця страва не потребує складних інгредієнтів чи довгого приготування, тож стане чудовим вибором для кожної господині. 

Цікаво Його мусить спробувати кожен: як приготувати ідеальний пляцок "Королівська вишня"

Рецепт фаршированої картоплі

  • Час: 50 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 1 кілограм картоплі (середнього розміру, наприклад, для запікання);
– 1 столова ложка оливкової олії;
– 100 грамів бекону;
– 100 грамів сиру чедер;
– 4 столові ложки шніт-цибулі;
– 3 столові ложки вершкового масла;
– 2 столові ложки вершків + для подачі;
– сіль – до смаку;
– перець – до смаку.

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 200 градусів. Ретельно вимийте картоплю, змастіть її оливковою олією, а потім загорніть кожну окремо в шматок алюмінієвої фольги.
  2. Викладіть картоплю на деко та поставте в розігріту духовку. Випікайте приблизно 1,5 години. Духовку не вимикайте.
  3. Поріжте бекон кубиками та обсмажте на сковороді. Натріть сир чедер на тертці, а цибулю дрібно поріжте.
  4. Запечену картоплю дістаньте з фольги, розріжте навпіл і вийміть м’якоть, залишивши приблизно 0,5 сантиметра біля шкірки. Покладіть м’якоть у миску.
  5. Всипте сіль і перець до смаку, додайте половину бекону, половину сиру чедер і половину шніт-цибулі. Додайте розм’якшене масло та вершки. Ретельно перемішайте.
  6. Помістіть начинку назад у шкірки та загорніть у фольгу з боків. Посипте зверху сиром, що залишився, беконом і шніт-цибулею. Поставте в духовку ще на 5 хвилин.
  7. Вийміть та подавайте з додатковими вершками. За потреби приправте сіллю й перцем.

Що приготувати на вечерю: прості рецепти чудових страв.