Укр Рус
8 червня, 12:45
1

Закуска на всі випадки життя: запікаємо ароматний камамбер в духовці

Основні тези
  • Любите сир? Тоді цей рецепт для вас! Запечений камамбер з медом – чудова закуска до вечірнього келиха вина чи дружніх посиденьок.
  • Готується такий сир просто і швидко, а в результаті виходить справжній шедевр.

Запечений в духовці сир камамбер – кулінарний шедевр, відомий своїм насиченим смаком та оксамитовою текстурою. Ця страва пропонує чудовий баланс м'якості, доповнений свіжістю спецій і подається з хрустким хлібом, фруктами або ягодами.

Цей елегантний і водночас простий рецепт ідеально підходить для романтичної вечері або затишних посиденьок з друзями. Як запекти камамбер розповідає 24 Канал з посиланням на Shuba.

Читайте також М'ясні й поряд не стоять: готуємо шедевральні кабачкові котлети

Запечений камамбер

  • Час: 20 хвилин
  • Порції: 2

Інгредієнти: 
– 1 камамбер;
– 1 гілочка розмарину;
– 2 зубки часнику;
– 1 чайна ложка меду. 

Приготування:

  1. З сиру зніміть обгортку. Зробіть на сирі надрізи ножем, щоб утворилася сіточка.
     
  2. Розмарин розріжте на 3 – 4 частини, часник очистьте й поріжемо пластинками. В отвори в сирі вставте розмарин і шматочки часнику. Полийте рідким медом.
     
  3. Викладіть сир на застелене пергаментом деко і поставте в нагріту до 180 градусів духовку. Запікайте 15 хвилин.
     
  4. Подавайте запечений камамбер з улюбленим варенням, горішками, грінками або свіжим хлібом.

Смачного!

Теж варте уваги:  фаршировані печериці на мангалі.