Укр Рус
28 липня, 17:41
2

Страва, яку захочеться повторити: соковита запіканка з кукурудзи та сиру

Основні тези
  • Кукурудзяна запіканка – це ситна страва без м'яса, з додаванням сиру та яєць.
  • Вона ідеально смакуватиме як самостійно, так і з гарніром.

Кукурудзяна запіканка – зручний вибір для тих, хто шукає ситний обід або вечерю з легкодоступних інгредієнтів. Хоча ця страва не містить м'яса, вона є ситною та поживною завдяки додаванню сиру та яєць.

Ця страва з кукурудзи ідеально смакуватиме як самостійно, так і як доповнення до гарніру. Рецептом запіканки з кукурудзи ділиться 24 Канал з посиланням на Shuba.

Читайте також Такої ви ще готували: корисна літня лазанья без грама тіста

Як зробити запіканку з кукурудзи?

  • Час: 45 хвилин
  • Порції: 5

Інгредієнти: 
– 4 яйця;
– 2 томати;
– 300 грамів консервованої кукурудзи;
– 4 столові ложки борошна кукурудзяного; 
– 125 грамів твердого сиру;
– 1 чайна ложка карі;
– сіль, перець чорний – на смак.

Приготування:

  1. Поріжте помідори навпіл, вийміть насіння та наріжте м'якуш кубиками. Відцідіть рідину з кукурудзи. Сир натріть на великій тертці.
     
  2. З'єднайте кукурудзу, помідори, натертий сир та карі-порошок у великій мисці. Всипте борошно до суміші, ретельно перемішайте до однорідної консистенції.
     
  3. Додайте яйця, посоліть та поперчіть на смак. Добре перемішайте ложкою або вінчиком.
     
  4. Застеліть форму для запікання пергаментом і викладіть туди масу. Випікайте у розігрітій до 160 – 170 градусів духовці близько 30 хвилин. Поверхня має стати золотистою та пружною. Дайте охолонути і нарізайте.

Смачного!

Теж приготуйте:  омлет у лаваші з оригінальною начинкою.