Укр Рус
6 березня, 10:01
2

Японські виробники планують виготовляти удон і рамен в Україні

Основні тези
  • Японська компанія Zensho обговорює з Україною можливість експорту аграрної продукції та відкриття заводу з виробництва удону і рамену.
  • Міністр аграрної політики України Віталій Коваль зазначив про зацікавленість японців у українських овочах та потребу в овочесховищах.

Японська компанія Zensho обговорила з Україною можливості експорту аграрної продукції. Також японці розглядають відкриття переробного заводу для постачання готової продукції у заклади харчування.

Японські харчовики розглядають відкриття заводу східної локшини в Україні

В Україні може з'явитися завод з виробництва удону та рамену, повідомляє 24 Канал із посиланням на міністра аграрної політики та продовольства Віталія Коваля. Він розповів про це після зустрічі з представниками японських компаній Zensho та Maekawa, а також Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA).

Читайте також У США здорожчали кава, масло, цукор: чи торкнуться цінові гойдалки України

Сторони обговорили можливі напрями співробітництва в агросекторі та торгівлі. Йшлося, зокрема, про постачання української продукції в японські заклади громадського харчування.

До прикладу Zensho має 15 000 ресторанів по всьому світу, 10 000 з яких знаходяться в Європі. Тому їм цікава наша агропродукція. Зокрема, овочі – картопля, капуста та цибуля,
– розповів Коваль.

Крім того, міністр розповів японським бізнесменам про потребу будівництва в Україні овочесховищ. Він наголосив, що через їхню нестачу 35% овочів не потрапляють до споживача.

Нашу співпрацю можна активно розвивати й у напрямках харчових технологій, розвитку м'ясного скотарства, вирощування рисових культур і виробництва молочних продуктів,
– зазначив міністр агрополітики.

Що таке рамен і удон

Це найвідоміші види азійської локшини, які подаються в гарячому бульйоні з різними начинками: від м'яса до морепродуктів. Рамен – м'якша та еластичніша локшина, удон – товста та пружна, відрізняється насиченим смаком і текстурою.