Укр Рус
22 грудня, 15:10
3

Без яєць, масла та молока: той самий "Намолений" пісний пиріг, який хвалять більше за святкові

Основні тези
  • Пісний пиріг "Намолений" готується без яєць, масла та молока, але має ніжний бісквіт, повітряний крем і солодку глазур.
  • Основні інгредієнти для бісквіта включають моркву, олію, борошно та цукор, а для крему і глазурі використовуються фруктовий сік, манка та какао.

Ніжний бісквіт, повітряний крем і солодка глазур створюють просто неймовірний смаковий ансамбль. І головне – такий смаколик цілком реально зробити пісним!

Спробуйте провести експеримент – не кажіть нікому, що цей пиріг пісний. Ваші рідні проситимуть його ще куди частіше за звичні смаколики, розповідає 24 Канал з посиланням на портал "Господинька"

Цікаво Найкраще поєднання вишні та кокосу: готуємо незабутній пляцок "Різдво в Карпатах"

Як приготувати "Намолений" пиріг? 

  • Час: 1 година 30 хвилин
  • Порцій: 8

Інгредієнти
бісквіт: 
– 2 моркви;
– 1/4 чайної ложки солі;
– 1/4 чайної ложки мускатного горіха;
– 250 грамів цукру;
– 1 чайна ложка розпушувача;
– 100 мілілітрів олії;
– 330 грамів борошна;
крем: 
– 350 мілілітрів фруктового соку;
– 3 столові ложки манки;
– 3 столові ложки цукру;
глазур: 
– 3 столові ложки какао;
– 3 столові ложки цукру;
– 1 столова ложка борошна;
– 1 столова ложка олії;
– 5 столових ложок води. 

Усі любителі солоденького від нього у захваті / Фото "Господинька"

Приготування

  1. Духовку розігріваємо до 200 градусів.
  2. Спершу бісквіт. Моркву дрібно натираємо, додаємо сіль і мускатний горіх, потім олію та цукор. В кінці просіюємо борошно з розпушувачем.
  3. Форму застеляємо пергаментом, виливаємо тісто і випікаємо 20 – 25 хвилин.
  4. Вистиглий корж розрізаємо на 2 – 3 круглі шматки.
  5. Для крему манку з цукром варимо на повільному вогні у соку до загустіння, а потім збиваємо міксером.
  6. Перемащуємо коржі кремом і складаємо торт.
  7. Змішуємо всі інгредієнти для глазурі і варимо на повільному вогні до розчинення. Поливаємо торт і прикрашаємо горіхами. 

Якої помилки уникнути при випіканні бісквіта? 

Не відкривайте духовку раніше часу – бісквіт опаде в одну мить. А ще не варто перепікати бісквіт, щоб торт не вийшов сухим, радить Beszamel

Дрібно натерта морква дасть біскіту гарну вологість – важливо її зберегти. Це зробить торт ніжним та повітряним, за що його так цінують. 

Які рецепти стануть у пригоді? 

  • Зберігайте старовинний рецепт куті – важливо передати його наступним поколінням. 

  • А ще вам сподобається вафельний торт, для якого не потрібна згущівка.