Сирна запіканка з гарбузом: покроковий рецепт від Євгена Клопотенка
Запіканка з сиру – це завжди смачно і просто в приготуванні. Ідеальний десерт.
Повітряна текстура і дивовижний смак, який подобається і дорослим і малечі. Пропоную приготувати ніжну і повітряну запіканку з гарбузом. Повірте мені, що така гарбузово-сирна запіканка зникне зі столу за лічені хвилини і не встигене охолонути.
Час планувати: Меню на Новий рік 2020: які смаколики приготувати вдома
Рецепт сирної запіканки з гарбузом
Фото klopotenko.com
Інгредієнти:
½ шт. гарбуз (приблизно 500 г)
400 г сир (Творог)
2 шт. яйця
2 ст. л. борошно
3 ст. л. цукор
1 ч. л. цукор ванільний
1 ст. л. вершкове масло
1 дрібка солі
1 плитка шоколаду (за бажанням)
Рецепт приготування сирної запіканки з гарбузом:
1. Гарбуз (500 г) добре помийте і обсушіть кухонним рушником. Викладіть на деко і запікайте в духовці при температурі 180 градусів протягом 30 хвилин. Потім ложкою виберіть м'якоть гарбуза в миску.
2.Додайте до м'якоті гарбуза 400 г сиру (жирність регулюйте самі), 2 яйця, 3 ст. л. цукру і 1 ч. л. ванільного цукру, дрібку солі.
3. Додайте до маси 2 ст. л. борошна. Якщо хочете надати запіканці більш ніжної структури, можете використовувати рисове борошно замість пшеничного.
4. Перебийте всі інгредієнти занурювальним блендером до однорідної кремової маси.
5. Викладіть отриману масу в форму для запікання, змащену вершковим маслом (1 ст. л.). Поставте в духовку з температурою 180 градусів на 35-40 хвилин до появи рум'яної скоринки.
6. При подачі за бажанням прикрасьте запіканку тертим шоколадом.
Готувати - просто!
Сезон гарбуза: Смачні гарбузові кекси: легкий рецепт від Євгена Клопотенка