Про це йдеться у повідомленні Українського клубу аграрного бізнесу.

Так, вартість салату цього року є нижчою через зниження ціни на овочі: наприклад, картопля втратила у ціні 47% та подешевшала до 3,7 гривні за кг, морква – 65% до 4 гривні за кг, цибуля – 60% до 4,30 гривні за кг.

У повідомленні вказано, що це пов’язано зі збільшенням виробництва овочів.

Також впала ціна на курячі яйця – 12% до 20,6 гривень за 10 шт.

А ціна на консервований горошок та майонез практично не змінилася.

Незначно подорожчала ковбаса до 60,4 гривні за кг та огірки мариновані до 26 гривні за банку.

Читайте також: "Оселедець під шубою" потрапив до рейтингу найнезвичніших страв світу