Корисний лайфхак

Якщо ви принесли додому кислі мандарини – не біда. 24 Канал з посиланням на Onet пропонує легкий спосіб, як зробити фрукти солодшими без додавання цукру.

Буде цікаво Тут навіть гурман знайде щось для себе: 10 салатів з крабових паличок

Для цього знадобляться дві миски та вода. Налийте в одну посудину теплу воду (приблизно 40 градусів), а в іншу – холодну. Помістіть мандарини в теплу воду на кілька хвилин, це допоможе зменшити кислотність. Натомість перекладання у холодну воду навпаки – підкреслить їх солодкі акценти. Після цієї процедури смак фруктів стане значно приємнішим.

Улюблений фрукт / Фото Pixabay

Як вибрати солодкі мандарини

Щоб не помилитися з вибором, звертайте увагу на яскраво-помаранчеві фрукти, які важчі, круглі, пружні та м’які на дотик. Уникайте мандаринів з товстою шкіркою, сплющеною формою або темною плямою біля місця кріплення плодоніжки. Крім того, вибирайте мандарини поштучно, а не запаковані.

Пам’ятайте, що перед споживанням мандарини потрібно ретельно промити. На шкірці можуть залишатися бруд та хімікати, які можуть викликати алергію або проблеми зі шлунком.

Стануть у пригоді: поради експертів щодо вибору мандаринів.