Не існує жодних правил, які б зобов'язували господинь мити сире м'ясо, курку чи рибу. Коли можна не мити м'ясо та в яких випадках краще це зробити, передає 24 Канал з посиланням на Ukr.Media.

Читайте також Варимо креветки правильно: 5 нюансів, про які мало хто знає

Чи треба мити м'ясо перед приготуванням

Експерти пояснили, що мити м'ясо не обов'язково, проте вони рекомендують промити його під холодною водопровідною водою, якщо спостерігається будь-яке забруднення, наприклад, залишки упаковки, волосся або згустки крові.

Також люди можуть занурити м'ясо в миску з прохолодною водою, обережно промити його і злити рідину. Важливо переконатися, що раковина, яка використовується для промивання, порожня. Після миття м'ясо потрібно промокнути сухою серветкою з нетканого матеріалу, а потім зайнятися раковиною і ретельно промити її засобом для миття посуду.

Слід пам'ятати, що ця практика може призвести до розбризкування бактерій на сусідні поверхні, включаючи раковини, посуд та одяг. Таке забруднення становить значний ризик поширення шкідливих мікроорганізмів, таких як сальмонела і кампілобактер, які, як відомо, викликають важкі харчові захворювання.

Крім того, експерти радять для роботи із сирими продуктами завести окремі обробні дошки та ножі.

А що робити?

Центри з контролю та профілактики захворювань (CDC) та експерти з харчування радять не мити м'ясо перед приготуванням, наголошуючи, що така практика не дозволяє належним чином зменшити кількість шкідливих бактерій.

Замість цього рекомендують промокнути м'ясо серветкою або паперовим рушником, щоб видалити зайву вологу. Це не лише підвищує безпеку харчових продуктів, але й сприяє утворенню рівномірної скоринки під час смаження.