Втім, як прийнято вважати, м’ясну страву у 1949-му вигадала Херта Хойвер. Ковбаски поєднали кілька культурних смаків у післявоєнній Німеччині.
"Американці їли стейк з кетчупом, але тоді це було не по кишені для німців. Разом з тим, порошку карі було достатньо. Саме з комбінації кетчупу та екзотичного карі виникли німецькі ковбаски", - розповідає Біргіт Брелог директор музею ковбаски-карі.
"У кожного берлінця дуже сильний емоційний зв’язок із ковбасками-карі. Кожен знає своє улюблене місце, де їх продають", - каже директор музею ковбаски-карі Біргіт Брелог.
Щодня у черзі за м’ясним делікатесом стоять тисячі німців. Щороку лише у Берліні з’їдають 70 мільйонів ковбасок, а загалом у Німеччині - 800 мільйонів.