Зокрема, воно позитивно позначається на травленні, допомагає наростити м’язову масу і навіть захищає серце.

Цілющими властивостями пиво володіє завдяки біологічно активним речовинам, які входять до його складу, натуральним антиоксидантам, вітамінами і мінералами. А такий компонент, як хміль, дуже багатий на поліфеноли. За словами вчених, ці сполуки здатні боротися не тільки з холестерином, але і з багатьма вірусами і навіть з раком.

Фахівці також з’ясували, що темні сорти пива є більш корисними, оскільки містять більшу кількість антиоксидантів. Але при цьому медики застерігають, безпечно вживати в день всього по одній пляшці цього напою. Тільки в такому випадку воно буде сприяти роботі шлунково-кишкового тракту.

Крім того, лікарі вважають, що близько двох кухлів у день можуть уповільнити старіння організму, а також знижують ризик серцево-судинних захворювань.