Так, вартість свинини, яку найбільше люблять українці, підскочила на 15-20%, порівняно з минулим роком.

“Рослинної продукції ми споживаємо на 20% більше раціональної норми. Але, одночасно, продукції тваринного походження споживаємо на 30% менше. Українець недоїдає 40% м'яса, практично 45% молока, 6% яєць і близько 25% риби”, - навів факти заступник гендиректора Української аграрної конфедерації Олександр Ярославський.

Фруктів українці також їдять на половину менше, ніж рекомендують фахівці. А овочів не доїдають на 15% - через подорожчання. За словами експертів, врівноважити цінову політику можна.

Для цього в Україні повинні більше вирощувати фруктів та овочів - і їх собівартість знизиться. Нагадаємо, як повідомляють аграрії, аби вийти на раціональні норми споживання м’яса, українцям необхідно збільшити грошові витрати на 60%, молока - на 70.