Стандарт для виробництва не змінюється впродовж останніх двох тисячоліть. Мабуть, саме тому французькі вина та коньяки славляться своїм незрівнянним ароматом вже стільки часу. Бочки для вина повинні обов’язково бути дубовими. Адже фенол та інші речовини у виноградному соку реагуючи з дубом, надають напою неповторного аромату. Втім, для кожного сорту вина є свій особливий сорт дуба.
Звісно, зараз бочки вже не виготовляють повністю вручну - так як це було сотні років тому. Проте увесь процес пильно контролюють спеціалісти. Навіть стан деревини, з якої робитимуть бочку, впливає на аромат напою. Від ступеню просушування залежить, чи буде вино шляхетно гірчити, чи матиме мигдалевий присмак, чи приміром нотки ванілі.
Окрім французів, головними імпортерами бочок для вина є американці, австралійці та чилійці. Щороку попит на цю продукцію лише зростає. Для того, щоб на всі сто задовольняти побажанням замовника, експерти проводять аналіз деревини на молекулярному рівні.
Лише у Франції є понад 100 компаній, які спеціалізуються на виробництві бочок для вина. У більшості випадків - це сімейний бізнес, який століттями передається з покоління в покоління. У своєму майбутньому виробники не сумніваються - адже завжди знайдеться чимало охочих перехилити келих чудового напою, який вдосконалювався саме в їхній бочці.