Нічого дивного, адже шотландська кухня усьому світу відома своєю простотою та любов'ю до смаженого: картопля фрі та риба в клярі - ось звичний обід шотландця. Таким меню гурманів не закличеш.
Однак останнім часом ситуація змінилася докорінно - за кілька років західний берег Великобританії перетворився буквально у гастрономічний рай. Доказом цього є кількість популярних нових ресторанів острова.
От приміром, у вечірнє меню одного з них входять свіжі місцеві мідії та гребінці, яловичина під соусом з блакитного сиру та лимонний кремовий десерт. Така вечеря - справжня мрія для гурманів.
"У нас всі продукти дуже свіжі. Довкола нас вода, ліси, поля. Для кухарів, які працюють з виключно свіжими продуктами, острів Скай - справжній рай", - каже шеф-кухар ресторану Марчелло Туллі.
І справді, усе, що потрібне для приготування найвишуканіших страв у шотландців, є під рукою - свіжі лангусти та мідії з моря та озер, м'ясні та молочні продукти з неподалік розташованих ферм, не кажучи вже про овочі та фрукти, які вирощують на щедрих шотландських землях. Ось і секрет створення нового раю для гурмана.