Асоціація піцерій Італії щорічно проводить так звану першість з абсолютної піци. Цього разу Pala Danubio di Fiumicino, що поблизу Риму, протягом трьох днів був місцем проведення професійного конкурсу кухарів усього Апеннінського півострова.
Авторитетне журі підходило комплексно до оцінки роботи кожного, враховуючи швидкість приготування страви і, звичайно, передусім смакові якості випічки. Але якоїсь однозначної відповіді щодо секрету відмінної піци кожного разу не буває. Щоправда, багато учасників чемпіонату переконані: насамперед необхідно вкладати душу в це святе кулінарне дійство.
Андрій Злотко в Римі працює кухарем уже понад сім років. Дуже любить свою справу, поважає класичність та рецепти цієї улюбленої італійцями страви і водночас вносить щось своє.
Каже, що тісто треба відчувати, знати, як воно реагує на зовнішню температуру та інші фактори. Якщо його вимішано правильно, то піцу можна вживати у великій кількості і не турбуватися про набрані зайві кілограми. Особливістю своєї піци Андрій назвав її наповнення.
"Я вибрав такі інгредієнти: артишок підсмажений, бекон, сири "горгонзола дольче" та "копчена провола", — каже Андрій.
Найсмачнішу піцу на честь переможця журі назвало "Andrea". Відтепер усі бажаючі скуштувати іменний витвір кулінарного мистецтва Андрія Злотка зможуть у піцерії "Pizza Flash" на вулиці Federico Totzzi, 12 у Римі.