Архів
Курси валют
Погода
      youtube @24
      Loading...
      google @24
      RSS СТРІЧКА
      Загальний RSS

      Топ новини

      Відео новини

      Чому не можна зберігати їжу в харчових контейнерах

      Чому не  можна зберігати їжу в харчових контейнерах
      Чому не можна зберігати їжу в харчових контейнерах

      Американські педіатри переконують, що харчові додатки та речовини, які використовуються у виготовленні тари для їжі, можуть завдати непоправної шкоди дитячому організму.

      Фахівці з Американської академії педіатрії проаналізували майже 80 робіт, які присвячені впливу добавок на здоров'я дітей. Звіт про роботу був опублікований в журналі Pediatrics.

      Читайте також: Касові чеки можуть викликати дуже небезпечні хвороби, – вчені

      Багато з цих додатків потрапляють в продукти в процесі їх приготування - багато "просочуються" із пластику, паперу, клею, барвників та інших речовин, з яких складається упаковка.

      Чому не  можна зберігати їжу в харчових контейнерах
      Чому не можна зберігати їжу в харчових контейнерах

      Одне з найнебезпечніших подібних з'єднань – бісфенол, що міститься в пластикових контейнерах. Він здатний діяти на жіночий статевий гормон естроген, впливаючи на терміни статевого дозрівання, сприяючи збільшенню жирових відкладень. Бісфенол здатний впливати на нервову й імунну систему. Речовина може переходити в їжу при тривалому її зберіганні в пластикових контейнерах або їх нагріванні у мікрохвильовій печі.

      Не розігрівайте їжу у харчових контейнерах
      Не розігрівайте їжу у харчових контейнерах

      У пластикових контейнерах містяться фталати. Вони здатні впливати на розвиток чоловічих статевих органів, сприяти ожирінню і серцево-судинних захворювань.

      При виробництві картонного упаковування використовують перфтороалкільні з’єднання. Вони здатні знизити імунітет та впливати на роботу щитоподібної залози, вносячи зміни в метаболізм, процес травлення та розвиток мозку та міцність кісток.

      Для сухих продуктів використовують перхлорати – солі перхлоратної кислоти. Вони можуть впливати на стан щитоподібної залози і мозку.

      Чому не  можна зберігати їжу в харчових контейнерах
      Чому не можна зберігати їжу в харчових контейнерах

      Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.

      Джерело: 24 Канал
      powered by lun.ua
      Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
      Коментарі
      Більше новин
      При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
      не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
      Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
      Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
      Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
      Залиште відгук