За його словами, імовірність виявлення симптомів зараження у людей, які вживали у їжу бобові, виявилася у 9 разів вищою, аніж у всіх решта.

"Я знаю, Ви очікували, що я представлю Вам їжу і бактерію, які зумовили спалах епідемії. Втім, я не можу цього зробити. Можу лише повідомити, що ми звузили коло підозрілих продуктів до паростків бобових", - сказав президент Інституту Роберта Коха Райнхард Бургер.

З появою інформації про інфекцію у пророщеному насінні, німцям дозволили споживати огірки, помідори та листя салату. Недугу, яка забрала у Європі близько 30 життів, зумовлює бактерія Escherichia coli. Більшість її штамів нешкідливі. Втім, сучасна бактерія мутувала, тож є стійкою до багатьох антибіотиків. Кишкову інфекцію підхопили більше 3 тисяч людей у більше 10 країнах Європи.