Фахівці дослідили більше сотні зразків по всій Україні. За словами активістів, фальсифікатори стали більш вигадливими та обережними – збувають свій товар там, де не має контролю. У столиці підробок значно менше ніж у регіонах.

Як правило бодяжать фірми-одноденки. Контролюючі органи розводять руками, бо діє мораторій на перевірки бізнесу, а недобросовісні підприємці цим користуються. На разі покупці залишилися просто беззахисними, визначають якість товару хто як може.

Утім, на смак чи на вигляд визначити підробку неможливо – кажуть експерти. І радять уважно обирати продукт, читати склад, звертати увагу чи зберігається в холодильнику і купувати тільки там, де дають чек. Якщо ж товар викликає сумнів – краще його не брати і не гнатись за дешевизною.

Читайте також: Як правильно вибрати якісну червону ікру