Ціни ж на молоді капусту і картоплю можуть дещо підвищитися у перші дні продажів, але згодом і вони знизяться.
“Виробники молодої продукції звикли до того, що перша продукція коштує 15 грн і вище, то в цьому сезоні, скоріше за все, такі високі ціни протримаються досить недовго. Потім вони підуть донизу”, - каже експерт Українського клубу аграрного бізнесу Ігор Стрелюк.
Дешевшати буде і врожай минулого сезону. Адже виробники постануть перед вибором швидкого збуту за зниженою ціною або ж утилізації залишків. За прогнозами експертів, піку зниження ціни на овочі сягнуть до середини квітня. Втім, повністю продати врожай 2011 року навесні не вдасться. Тож, наприклад, цибуля минулорічного врожаю буде продаватися і в серпні поточного року.