Акуратно викладені страви подають у свіжій, схожій до клубної атмосфері. Керує рестораном Алан Яу, який приїхав до Лондона з Гонконгу. Його мета - готувати краще, аніж у традиційних забігайлівках китайського кварталу.
”Китайський квартал не змінився за останні півстоліття. у своєму закладі я намагаюся створити щось вишуканіше, щось складніше, що стосується смаку”, - каже керівник ресторану Hakkasan Алан Яу.
Аби перетворити підземну стоянку для машин у лондонському вест-енді в один з найкращих і найпопулярніших ресторанів британської столиці Алан Яу інвестував 6 мільйонів євро. Тепер у Хаккасані доволі частими гістьми є знаметисті, серед яких Джуд Лоу, Гвінет Пелтроу, Наомі Кемпбелл.
”Коли я побачив весь цей простір, стелю висотою чотири з половиною метри, форму приміщення, я не міг не вибрати це місце”, - каже керівник ресторану Hakkasan Алан Яу.
Фірмовою стравою ресторану є дім-сам - класична китайська їжа. Кухарів для свого ресторану Алан Яу привіз з Китаю, Гонконгу та Сінгапуру. Їжа у Хаккасані поєднує в собі традиційні китайські смаки та сучасні креативні віяння. У 2002 році Яу отримав зірку Мішелін.
Типовою стравою у Хакасні є тріска у соусі са-ча. Впродовж трьох годин рибу маринують у соєвому соусі, китайському вині, меду та соусі са-ча. Запікають її впродовж 10-ти хвилин.
Тепер злегка підсмажують китайські гриби та викладають їх на тарілку. Тріску подають з грибами та хрусткою підсмаженою цибулею.
”Коли працюєш шеф-кухарем у такому креативному місті як Лондон, завжди потрібно генерувати нові ідеї. Риба у соусі са-ча є одним з таких нових рецептів. Крім мене у Лондоні цієї страви ніхто не готує”, - каже шеф-кухар ресторану Hakkasan Тунг Че.
Щоб потрапити вихідними у Хакасан, столик потрібно резервувати заздалегідь. Іноді навіть у будень тут важко знайти місце. Це лише вчергове підкреслює приналежність Хакасану до когорти найкращих ресторанів британської столиці.