Шеф-кухар Тіллманн Хан саме прямує до гранд готелю. Нещодавно червоний гід Мішелін інспектував ресторани закладу, і Хану вдалося зберегти свою зірку.
"Завдяки своїй матері я дуже рано став до плити - мені було всього 6 чи 7 років. Тоді я вже міг спекти різноманітні булочки. Згодом я почав відвідувати кулінарні курси. Це теж була ініціатива моєї мами. Від випічки я перейшов до приготування страв", - каже шеф-кухар Тіллманн Хан.
На кухні гранд готелю у Хайлігендамі працює близько 40 людей. Готель має три ресторани. Тіллманн Хан відповідає за них з 2003 року. Кулінарним флагманом серед цієї готельної трійці є ресторан "Фрідріх Франц". Тіллманн Хан народився у Дармштадті, що у західній Німеччині. Для нас кухар приготував особливу страву з баранини.
"Ось тут у нас три шматочки баранини - один з лопатки - тушкований, інший з живота - скручений, ще один зі спини. На гарнір у нас рататуй, а також світлий та темний соуси зі шматочками м’яса", - каже шеф-кухар Тіллманн Хан.
Основою світлого соусу є спаржа. На гарнір кухар вибрав рататуй та картоплю. Смак соусу із спаржі вдосконалив оливковою олією.
"Це світлий соус із соків м’яса, до яких додали оливкову олію. Вона надає соусу густини та особливого смаку", - каже шеф-кухар Тіллманн Хан.
Баранина у трьох видах - Тіллманн Хан намагається у своїх кулінарних творіннях якнайбільше використовувати місцеві інгредієнти.
2 хв
Kempinski Grand Hotel – тільки особливі страви
Над балтійським морем світає. Kempinski Grand Hotel лише прокидається, а на кухні вже кипить робота.