Кулінарам доводиться працювати швидко, особливо в обідню пору. Тут завжди чергує двоє кухарів. Вони використовують тільки свіжі інгредієнти.
“Коли ви гуляєте нашими лісами, ви спокійно можете збирати гриби і їсти їх. У нас також чудові озера, де ви можете ловити рибу. Природа у Фінляндії дуже чиста. Це і є основа нашої кухні”, - каже шеф-кухар ресторану Kappeli Мііа Коркола.
На обід до ресторану у Хельсінкі приходить багато бізнесменів. Більшість з них - постійні клієнти. Тут також можна зустріти багато туристів.
Заклад відомий своїми картинами. Це пейзаж одного з фінських художників XIX сторіччя. Зараз витвір здобув визнання, однак малювали його, схоже, без думки про високе мистецтво.
”У 1880-ті роки жив собі чоловік на імя Онні Ветерхоф. Він керував рестораном впродовж двох років. Ветерхоф любив щонеділі запрошувати відомих митців до себе на святкування. На їхніх вечірках алкоголь лився рікою. Але тоді художники були бідними і не мали грошей, аби заплатити за частування. Тому вони малювали картини, які залишали власнику ресторану. Таким чином на стінах Kappeli назбиралося стільки гарних картин”, - каже представник ресторану Kappeli Сантері Усітало.
Ресторан Kappeli відомий не тільки картинам, але й хорошою їжею. Наприклад білугою. Її готують з фенхелем та гірчичним соусом. Рибу подають на омлеті з лосося та картоплі.
”Білуга має трохи жиру, але водночас не є дуже жирною рибою. Те саме стосується і лосося. Ми готуємо соуси, які добре поєднуються за ароматом риби. Це наша особливість”, - каже шеф-кухар ресторану Kappeli Мііа Коркола.
Ресторан Kappeli має власне кредо. Звучить воно так - найголовніше, аби страва була фінською. Ще одне правило, якого дотримуються у закладі - подавати смачні наїдки у чудовій атмосфері.