Розміщений він у п’ятизірковому готелі Ріалто, який облаштували в будинку у стилі Арт деко. Це перший дизайнерський готель польської столиці. Пан Шеллер уже давно став відомим у Польщі.
Швейцарський кухар є фахівцем з місцевих страв. А ще намагається відродити чудову польську кухню, яку встигли призабути за час комуністичного режиму.
”Ми готуємо телячу ногу за польським рецептом. Її маринують впродовж дня зі спеціальними прянощами. А тоді готуємо ногу в олії на маленькому вогні близько 4 годин”, - каже шеф-кухар Курт Шеллер.
Курт Шеллер приїхав до Польщі відразу після падіння Берлінської стіни. У Варшаві він зрозумів, що польській столиці бракує кулінарного розмаїття, тому поставив собі за мету виправити ситуацію.
”Це польське карпачо. Ми маринуємо його з прянощами та нарізаємо трохи товстішими шматочками”, - каже шеф-кухар Курт Шеллер.
Польська кухня - дуже щедра і смачна. Для карпачо Курт Шеллер бере мариновані овочі, копчений сир з Татрів і мариновані шматки яловичини.
”Це сир з наших Татр, з гір біля Закопаного. Такий сир ви можете знайти тільки там”, - каже шеф-кухар Курт Шеллер.
Від рідних страв Курт Шеллер повністю не відмовився. Тому до телячої ноги обов’язково додає швейцарське рьості. Потім додає гриби та свої коронні прянощі.
”Я використовую багато місцевих прянощів. Тепер це дуже модно. Якось ми були у національному парку і знайшли там зуброву траву, яку зазвичай додають до горілки. Однак, ми додаємо її до наших маринадів, м’яса, риби, овочів. Вона надає страві особливого присмаку”, - каже шеф-кухар Курт Шеллер.
Курт Шеллер також заснував першу приватну кулінарну школу у Польщі. Його берет та вуса вже стали своєрідною торговою маркою. Частково цьому посприяла його кулінарна програма на польському телебаченні.
Нині майже кожен поляк знає вусатого кухаря. Сам же Курт Шеллер робить те, що справді любить. Приготування їжі - це його найбільша пристрасть, якою він намагається надихнути й інших.