Пили-їли, їли-пили: хто 5 днів святкував, хто — сім, а кому пощастило — й усі 10. На Софіївській площі люди чесно зізнаються: намагались стримуватись, не завжди виходило. Ну і це зрозуміло — свята ж.
Анастасія продає глінтвейн. Хоча вже другий тиждень свят, його всеодно добре купують. Однією чаркою більшість не обмежується. Як допомогти тим, хто хильнув зайвого — не знає.
В аптеці кажуть: проти переїдання і похмілля є з десяток медичних препаратів. Проте, посиленого попиту на них нема. Фармацевт, яка з друзями п'є у парку трав’яний чай, каже: таким чаєм можна вилікувати і перепій, і переїдання. Самі святкували в міру.
Діти, які приїхали з Донеччини на екскурсію до Києва, на відміну від вчительки, до навчання ще не готові. Настання понеділка і дорослі чекають з острахом. В останні святкові дні додалась ще й депресія — з понеділка треба йти на роботу.
Читайте також: З вертепом на Львівщині ходить "жид-Яценюк"
Це — постсвятковий синдром, пояснює психолог. Щоб м'якше пройшов процес адаптації до роботи, не варто в останній день вихідних надолужувати згаяне. Краще навпаки. А ще краще — згадати, чому люди ходять на роботу, радить психолог. Це також допомагає. Більше — дивіться у відеосюжеті.
Автор сюжету — Олександра Ревуцька.