Щодня фіксують по 50 – 70 порушень у ресторанах. Про це повідомив голова Держпродспоживслужби Києва Олег Рубан, передає "Громадське радіо".

Важливо Відкриття ресторанів поки неможливе, – Степанов про ситуацію з COVID-19 у Києві

Рубан зазначив, що порушення карантинних заходів спостерігаються саме у ресторанних комплексах. За його словами, у кожному регіоні щодня проводяться рейди мобільними групами за участі районних адміністрацій, управління благоустрою та муніципальної охорони, Держпродспоживслужби.

І щодня ми фіксуємо по 50 – 70 порушень чинних нормативів. І я думаю, відсьогодні, враховуючи не зниження захворюваності взагалі у місті Києві, буде посилена ця робота по всьому місту,
– наголосив Рубан.

Робота ресторанів у період карантину: головне

  • Влада вирішила, що ситуація з епідемією коронавірусу дозволяє у межах адаптивного карантину відновити роботу кафе та ресторанів у штатному режимі.
  • Роботу закладів дозволили з 5 червня, однак деякі обмеження таки залишили.
  • У Києві та ще у восьми регіонах дозволили працювати ресторанним комплексам і закладам громадського харчування лише на терасах просто неба та на виніс.
  • Для того, щоб відкрити ресторани та кафе у місті з можливістю обслуговувати всередині, у столиці мають фіксувати не більше 50 випадків захворювання за день.

Актуально У працівників ресторанів Києва виявили коронавірус: загалом спалахи зафіксували у 35 закладах

Як працюють ресторани під час карантину
Як працюють ресторани під час карантину / Інфографіка МОЗ