Щодня фіксують по 50 – 70 порушень у ресторанах. Про це повідомив голова Держпродспоживслужби Києва Олег Рубан, передає "Громадське радіо".
Важливо Відкриття ресторанів поки неможливе, – Степанов про ситуацію з COVID-19 у Києві
Рубан зазначив, що порушення карантинних заходів спостерігаються саме у ресторанних комплексах. За його словами, у кожному регіоні щодня проводяться рейди мобільними групами за участі районних адміністрацій, управління благоустрою та муніципальної охорони, Держпродспоживслужби.
І щодня ми фіксуємо по 50 – 70 порушень чинних нормативів. І я думаю, відсьогодні, враховуючи не зниження захворюваності взагалі у місті Києві, буде посилена ця робота по всьому місту,
– наголосив Рубан.
Робота ресторанів у період карантину: головне
- Влада вирішила, що ситуація з епідемією коронавірусу дозволяє у межах адаптивного карантину відновити роботу кафе та ресторанів у штатному режимі.
- Роботу закладів дозволили з 5 червня, однак деякі обмеження таки залишили.
- У Києві та ще у восьми регіонах дозволили працювати ресторанним комплексам і закладам громадського харчування лише на терасах просто неба та на виніс.
- Для того, щоб відкрити ресторани та кафе у місті з можливістю обслуговувати всередині, у столиці мають фіксувати не більше 50 випадків захворювання за день.
Актуально У працівників ресторанів Києва виявили коронавірус: загалом спалахи зафіксували у 35 закладах