Воно і не дивно - у тамтешньому кліматі найкраще приживається саме ця вимоглива ягода - тож практично кожна місцева родина вирощує спокусливу ягоду на продаж. З виторгу живуть весь наступний рік.

Катерина Ягер (організаторка фесту): "Королева ягід. Оця ягода. Королева полів, я так скажу, бо якщо вирощувати у нас пшеницю, жито чи кукурудзу, то нічого так не вродить. Саме головне для мешканців нашого регіону - це ягода."

Вирощують у селі з півтора десятка сортів ягоди - від дрібної, найкращої для варення, до розкішної гігантелли - окраси будь-якого десерту. Ягоди фермери збирають майже місяць. Найкращий смак полуниця має наприкінці сезону. Утім, цьогоріч, скаржаться підприємці, урожай малий - через затяжні дощі частина полуниці згнила.

З перестиглих ягід прямо на фестивалі готували усяку смакоту. Найбільше відвідувачам фесту припав до душі леквар - так місцеві називають полуничне повидло. Тут його можна не тільки скуштувати, а й самому зварити.