Свято вина для Львова теж має стати традиційним, кажуть організатори. Адже на пагорбах навколо міста ще з раннього Середньовіччя вирощували виноград. Відтак культура виноробства у Львові дуже давня, хоча погодні умови і не надто сприятливі для цього.

”Я років 10 тому зайнявся серйозно виноградом Я розумів, що в нас дійсно не вистачає сонця. Перше я почав шукати в світі, адже в Канаді і в Америці давно вирощують сорти, і от я почав привозити з усього світу , звозити в Україну і випробовувати”, - каже член братства галицьких виноградарів Богдан Палій.

А яке вино без сиру. Десятки виробників цього кисломолочного продукту презентували свої сирні смаколики. Бернар Уільям має власну ферму, де тримає 600 кіз. Із їхнього молока робить вишукані сорти сиру, загалом експортує їх у Європу, хоча частину продає і в Україні.

”Сир від кози, це наші кози, ми знаємо, що вона їсть і 100% знаємо, що це якісне молоко, а потім ми робимо сир чисто французький органічний, біологічний і за пару місяц ми маємо результат, сир може бути ліпший від французького”, - каже власник сироферми Бернар Уільям.

Свято розмістилося у подвір’ї міської Ратуші. Охочі поласувати сиром та запити його вином мають нагоду зробити це ще й у неділю.