Архів
Курси валют
youtube @24
Loading...
google @24
RSS СТРІЧКА
Загальний RSS

Топ новини

Відео новини

Макарони, як засіб знизити вірогідність розвитку раку

Ваше здоров’я 16:47, 28 серпня 2010 1563

Ви звикли їсти лише картоплю й рис? А ми вам порадимо макарони! Вони містять величезний енергетичний заряд.

Макарони та локшина - надзвичайно багаті на складні вуглеводи, а в них - чимало крохмалю та харчових волокон. Останні допомагають роботі кишечнику, знижують вірогідність розвитку серцево-судинних захворювань і навіть деяких видів раку.

Крім того, макарони є джерелом вітаміну групи В, володіють високою харчовою та біологічною цінністю.
Чимало з нас впевнені, що макарони - це прямий шлях до ожиріння, однак це не так. Просто не варто класти у макарони вершкове масло або поливати їх жирними соусами.

Якщо ви хочете обрати якісні макарони, зверніть увагу на їх вигляд. Якісні - мають гладку поверхню, золотистий кремовий колір, а також невелику кількість темних цяток - це залишки оболонок пшеничного зерна.

До слова, італійці переконані - для виробництва якісних макаронів можна використовувати лише муку твердої пшениці. А вони, як ніхто інші, добре знаються на цьому продукті!

Оливкова олія

Про цілющі властивості оливкової олії відомо з незапам’ятних часів. Її вживали при підвищеному тиску, запальних процесах, на її основі готували цілющі бальзами.
Сучасна наука розставила усі крапки над "І". Як з’ясувалось, оливкова олія майже повністю складається з мононенасичених жирів, що знижують рівень холестерину. Тому, регулярне вживання оливкової олії запобігає розвитку хвороб серцево-судинної системи.

А природні антиоксиданти олії з оливок мають захисну дію проти раку, зокрема молочної залози.
Кращою вважається оливкова олія першого холодного віджиму. У неї приємний аромат, фруктовий присмак, і усі корисні речовини. Будь-яка теплова чи хімічна обробка робить олію менш корисною.

Додавання оливкової олії до страв знизить кислотність у шлунку, і захистить від гастриту та виразки. Також рослинні жири олії містять велику кількість вітамінів Е, А і Д.

Столову ложку "рідкого золота" можна сміливо приймати натщесерце, а також заправляти салати чи супи. Це неодмінно покращить ваше самопочуття.

Джерело: 24 Канал
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
powered by lun.ua
Коментарі
СЛУХАЙ ON AIR
РАДІО МАКСИМУМ Радіо Максимум
ЧИТАЧІ РЕКОМЕНДУЮТЬ
Більше новин
Новини інших ЗМІ
При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
Залиште відгук