Макарони та локшина - надзвичайно багаті на складні вуглеводи, а в них - чимало крохмалю та харчових волокон. Останні допомагають роботі кишечнику, знижують вірогідність розвитку серцево-судинних захворювань і навіть деяких видів раку.
Крім того, макарони є джерелом вітаміну групи В, володіють високою харчовою та біологічною цінністю.
Чимало з нас впевнені, що макарони - це прямий шлях до ожиріння, однак це не так. Просто не варто класти у макарони вершкове масло або поливати їх жирними соусами.
Якщо ви хочете обрати якісні макарони, зверніть увагу на їх вигляд. Якісні - мають гладку поверхню, золотистий кремовий колір, а також невелику кількість темних цяток - це залишки оболонок пшеничного зерна.
До слова, італійці переконані - для виробництва якісних макаронів можна використовувати лише муку твердої пшениці. А вони, як ніхто інші, добре знаються на цьому продукті!
Оливкова олія
Про цілющі властивості оливкової олії відомо з незапам’ятних часів. Її вживали при підвищеному тиску, запальних процесах, на її основі готували цілющі бальзами.
Сучасна наука розставила усі крапки над "І". Як з’ясувалось, оливкова олія майже повністю складається з мононенасичених жирів, що знижують рівень холестерину. Тому, регулярне вживання оливкової олії запобігає розвитку хвороб серцево-судинної системи.
А природні антиоксиданти олії з оливок мають захисну дію проти раку, зокрема молочної залози.
Кращою вважається оливкова олія першого холодного віджиму. У неї приємний аромат, фруктовий присмак, і усі корисні речовини. Будь-яка теплова чи хімічна обробка робить олію менш корисною.
Додавання оливкової олії до страв знизить кислотність у шлунку, і захистить від гастриту та виразки. Також рослинні жири олії містять велику кількість вітамінів Е, А і Д.
Столову ложку "рідкого золота" можна сміливо приймати натщесерце, а також заправляти салати чи супи. Це неодмінно покращить ваше самопочуття.