Це джем-сесія у Луї-Барі. Тут, у клубі одного з найкращих готелів Швейцарії, Монтані, щотижня можна послухати джаз.

Монтана радо приймає відвідувачів ще з 1910 року. Будівництво такого закладу було престижним завданням для архітекторів. Готель збудували у багатому стилі арт-деко. Кілька років тому у ресторані Монтани, Скала, провели масштабну реставрацію.

”Він живий, а не надмірний, приємний. Тут вся увага на гостей. Ми не можемо бути заручниками моди. Я свідомо вирішив не прикрашати ресторан за останніми тенденціями моди. Я хотів його зробити гармонійним. Це набагато важливіше”, - каже директор готелю Montana Фрітц Ерні.

Ресторан Скала славиться своєю невимушеною атмосферою та відмінною кухнею.
А ще власники закладу роблять акцент на помірних цінах. З Монтани відкривається чудовий краєвид на озеро. Шеф-кухарем тут працює Вальтер Ментнер. Він є німцем, але живе у Швейцарії вже понад 20 років.

”Я готуватиму баранину у картопляному та овочевому рьості”, - каже шеф-кухар готелю Montana Вальтер Ментнер.

Спершу кухар смажить м’ясо на оливковій олії. Одночасно натирає картоплю, кабачки та моркву....забирає баранину із сковорідки. Картоплю та овочі смажить повільно, аби отримати суцільний пиріг. Цього достатньо для приготування рьості. Варто хіба додати сіль та перець, адже вони зіпсувати страву не можуть.

”Коли рьості готове, я розкладаю його на фользі. Тоді беру м’ясо і загортаю його у рьості”, - каже шеф-кухар готелю Montana Вальтер Ментнер.

Півгодини у печі і м’ясо готове. Тоді кухар нарізає його і додає тушковані помідори та горох. М’ясо подають з темним соусом. Його готують з прянощів, вина та бульйону з баранини. Довершують страву тмин з розмарином. Суцільне задоволення на терасі готелю Монтана. Вишукана страва та незабутній вигляд озера.