Незвичний погріб знаходиться просто в Адріатичному морі біля берегів хорватського півострова Пелещац. Спочатку кожну пляшку витримують 3 місяці у звичайному погребі, після чого поміщають у герметичну амфору та опускають у солону воду на два роки.
За час перебування під водою, амфори стають схожі на витвір мистецтва, тому напої продають просто в них. Самі винороби вважають, що така незвичайна витримка надає вину особливого смаку.
Через те, що вино витримують під водою, воно зберігає сталу температуру та знаходиться у стабільному середовищі. Різниця у температурі лише кілька градусів - це незначні відхилення. Це дуже хороше місце для витримки вина. В результаті отримуємо дуже смачне та м'яке вино,
– розповів сомельє Дарко Дабіч.
Читайте також: Вчені розповіли, як бачить себе п’яна людина