Досягнення місцевих господинь зафіксували у Книзі Рекордів України.
“Цей рекорд, який глибоко-символічний для тернопільської землі, тому що, ще й цього року виявляється виростили найбільший урожай за всю історію Тернопільщини, тому цей рекорд абсолютно доречний цього року”, - каже представник “Книги Рекордів України” Олександр Бурміцький.
Рекордний коровай складається з 145-ти невеликих хлібин. Над ним працювала одна господиня і четверо помічників. Для виготовлення витратили 600 кілограм борошна, понад тисячу яєць, 15 кілограм масла та родзинок, 120 літрів молока, 6 літрів меду та 10 кілограм цукрової пудри.
“Зробилося за дві сутки. Але настрій був веселий, того що то хліб, а він все хоче щоб людина була щаслива”, - каже господиня Марія Костів.
Виносили коровай українські богатирі на чолі з Василем Вірастюком. Після презентації, його поділили між гостями свята. Уже за кілька хвилин після урочистостей, від короваю залишилися лише крихти.
Посмакувавши короваєм, гості продовжили розважатися. Богатирі мірялися силою, козаки билися з турками, а артисти співали.