Кажуть, цьогоріч смаки українців змінились - гості свята полюбили білі вина. Вони, на відміну від червоних, п'ються значно легше.
“Це дуже різноманітні, або фруктові, або мускатні аромати, або квіткові аромати. Дуже різні смаки”, - каже винороб Василь Лендял.
Традиційно білих сортів винограду на Закарпатті вирощують більше. Відтак, і білих сортів вин - більше. Вони мають набагато витонченіший смак - запевняють винороби. Тим більше, що минулоріч сонця було мало, і червоним винам не вистачає цукристості. Утім, червоні вина численні туристи теж не обходили стороною.
“Ми більше пробували. На смак - дуже добрі. Вина хороші. Не можна сказати, що всі, але є вина, які абсолютно не поступаються навіть відомим французьким, італійським маркам”, - сказав турист з Києва Костя.
За три дні на фестивалі вина очікують понад 20 тисяч туристів. Винороби на розсуд гурманів привезли сотні літрів п’янкого напою.