Для своїх наїдків кухар часто використовує те, що йому дарують пори року.
”Мені подобається використовувати свіжу зелень та готувати місцеві страви для іноземців. Ми хочемо показати, що не тільки Франція має чудову кухню - тут у Німеччині ми готуємо не гірше”, каже шеф-кухар ресторану L'escalier Єнс Данненфельд.
Єнс Данненфельд та його дружина Мелені уже кілька років зачаровують усіх своїми стравами у Кельні. Вони готують за традиційними німецькими рецептами та поціновувачів їхніх наїдків - чимало. Сьогодні у меню - страва з листя ріпи.
”Листочки ріпи нам привозять з ферми у регіоні Айфель. З цього овочу можна готувати чудові страви, які будуть смакувати й іноземцям”, каже шеф-кухар ресторану L'escalier Єнс Данненфельд.
Страви Данненфельда - це майстерне поєднання простих інгредієнтів з вишуканими. Цього разу листя ріпи він доповнить картоплею, козячим сиром, топінамбуром, млинцем та меленими горіхами. Листя кухар злегка просмажує і додає до товченої картоплі. Тоді викладає суміш на млинці, а зверху кладе козячий сир. І ось тепер листя звичайної ріпи не впізнати.
У Ресторані Данненфельдів немає стандартного меню. Страви змінюються щодня.
”Коли я відчуваю легкий голод або ж попиваю каву, тоді до мене й приходять ідеї. Я їх занотовую і планую меню”, каже шеф-кухар ресторану L'escalier Єнс Данненфельд.
Зараз Єнс Данненфельд готує горіхове морозиво, його дружина вибирає вино.
”Я відповідаю за весь сервіс, за вина, гостей та працівників. Мій чоловік керує усім, що стосується кухні”, каже дружина шеф-кухаря Мелені Данненфельд.
Пан Данненфельд друкує свої рецепти у міжнародних кулінарних книгах. Така відкритість дає свої результати. Тепер у нього безліч гостей, які раніше були затятими прихильниками французької та італійської кухонь.
2 хв
Єнс Данненфельд перетворює звичайні овочі у вишукані страви
Ця кухня може відрізнятися від вашої, але аромати тут такі ж. У своєму ресторані L'escalier Єнс Данненфельд перетворює звичайні овочі у вишукані страви.