Лікарі й дієтологи єдині в думці - нешкідливого фаст-фуду не буває. Є лише шкідливий і дуже шкідливий. Тож споживати таку їжу регулярно - не можна.

Ця їжа - висококалорійна та містить багато жирів. Вітаміни та інші корисні елементи в ній фактично відсутні. У першу чергу це стосується гамбургерів.
До того ж, будь-який фаст-фуд містить украй шкідливі для здоров'я транс-жири. Вони практично не розщеплюються нашими ферментами. Як результат - ожиріння, атеросклероз, порушений обмін речовин.

Смажена у фритюрі їжа ще й це сприяє накопиченню канцерогенів і глікотоксинів у тканинах нашого організму. А це є однією з основних причин старіння.
Сама назва Фаст-фуду говорить, що прийом їжі здійснюється не довше 10 хвилин. Для нормального перетравлення потрібно значно більше - Ви повинні розкуштувати смак їжі і насолодитися ним.

Холестерин

Ще одна напасть у морі харчових продуктів - це холестерин.
Цю речовину з групи стеринів лікарі називають “вбивцею номер один у світі”. холестерин, це і є той самий “будівельний матеріал”, з якого утворюється атеросклеротична бляшка. це “іржавість” на стінках судин, яка перешкоджає доступу крові до органів - як результат ризик інфарктів та інсультів.

Нашому організму холестерин потрібен, але у правильній концентрації. Якщо його забагато, ця речовина перетворюється з друга організму у смертельного ворога.
Кардіологи всього світу наголошують - кожна людина старша 20 має знати свій рівень холестерину.

Американці вже розгорнули національну програму "антисклеротичного" харчування. Популярна назва на етикеті "низький вміст жиру" - не просто позначення продуктів без холестерину. Вона стала гаслом XX століття.
Втім, рівень холестерину в крові можна знизити. Для цього необхідно лише внести корективи у свій спосіб життя - більше рухатись, відмовитись від шкідливих звичок, повноцінно харчуватись.

Основа усіх антихолестеринових дієт - зменшення вживання жирів тваринного походження - жирного м'яса, яєць, вершкового масла, жирних молочних продуктів, випічки. Тваринні жири дієтологи рекомендують замінити рослинними оліями: соняшниковою, оливковою, кукурудзяною.
Загальна ж кількість споживання жирів не повинна перевищувати 30% всіх споживаних калорій.