Експозиція музею морозива в Італії займає 450 квадратних метрів та знайомить відвідувачів з історією одного з найвідоміших італійських продуктів.
Зокрема, в музеї можна дізнатись, як найближчий радник королеви Катерини Медичі алхімік Козімо Руджієро винайшов морозиво. Також відвідувачів тут здивують інформацією про те, як заморожені солодкі напої любили люди в доісторичну епоху.
Виставка допоможе дізнатись більше і про зростаючу популярність морозива у XIX і XX століттях, коли цей десерт почали промислово виготовляти перші компанії.
1903 року Вітторіо Маркьонні запатентував виробництво вафельного ріжка для морозива, після чого воно прославилось на весь світ.
Нагадаємо, в Італії популярності набуває морозиво для собак.