Згідно з результатами дослідження AgriSurvey, у 67% міського населення України (незалежно від віку та статі) на новорічному столі є салат "Олів’є".
Українці викидають внаслідок псування харчових продуктів на суму, що в середньому складає 199 грн, або ж 18% від прожиткового мінімуму в 2013 році. Зауважимо, щомісячні харчові відходи, наприклад, британської сім’ї, значно вищі, але сягають всього лише 6% від прожиткового мінімуму британця.
Читайте також: У новорічну ніч роботи лише додається, - медики
"Для порівняння, такий обсяг втрат означає, що населення України викидає на смітник в середньому 4,8 кг салату "Олів’є" з розрахунку на один новорічний стіл, що в сумі складає 30,1 тисяч тонн "Олів’є" загалом по країні", - розповів менеджер маркетингових і соціологічних досліджень AgriSurvey Ганна Квіт.
За її словами, у 39% міських жителів України зазвичай псується мінімум до 5% їжі. У той же час 15% жителів викидають понад 30% новорічних харчів, що є досить високим показником втрат.
Найменше викидають після новорічних свят люди зрілого і похилого віку. А от наймарнотратнішими є молоді люді, а також ті, хто святкують Новий рік у великих компаніях.