Олівер Хайлмаєр працює у готелі з часу його заснування. Він шеф-кухар і відповідає за кухню у ресторані 17fuffzig або ж 17-50.
”Насправді у нас 7 ресторанів. Їх можна концептуально розділити на три групи. Для наших гостей ми маємо ресторан, де можна пообідати у п’яти чи шести різних залах. У нас також є громадський ресторан, який оформлений у сільському стилі. Крім того, можемо похвалитися закладом для гурманів - 17-50. Він здобув зірку Мішелін”, - каже шеф-кухар ресторану 17fuffzig Олівер Хайлмаєр.
2007-ий видався вдалим роком для готелю та ресторану. Тоді заклад відзначили відомі німецький та французький ресторанні гіди.
Хайлмаєр родом зі Швейцарії. Кухнею закладу він керує вже понад 10 років. Кухар розповідає - загадкова назва закладу пов’язана з історичною подією.
“Був 1750 рік. Кайзер Фрідріх видав королівський наказ збудувати тут пральню. Вона потрібна була йому для прання уніформ. Цією справою тут займалися багато років. Пізніше заклад перетворили на ресторан. Але ім’я залишилося з часів королівського декрету”, - розповідає Олівер.
Олівер Хайлмаєр готує переважно з місцевих інгредієнтів. Сьогодні у меню філе щуки із соусом Шпревальд. Спершу кухар додає вершки. Потім приправляє рибу спеціями. Тоді Олівер витискає лимонний сік. Важливо смажити рибу внутрішньою стороною до сковорідки. Перш ніж подавати страву, кухар куштує соус. Потім поливає соусом рибу і вуаля!
Філе щуки під соусом Шпревальд з товченою картоплею, шматочками сардини та лляним маслом - ця традиційна бранденбурзька страва без сумніву сподобається найвибагливішому гурману.