"У ресторані "48" ми готуємо страви нової грецької кухні, використовуючи в основному одні і ті ж інгредієнти. Однак, наші страви - дуже різноманітні, для їх приготування ми використовуємо різні технології. Та все ж пам’ять про давні грецькі страви залишається", - каже шеф-кухар ресторану "48" Крістофорос Пескіас.

Шеф-кухар Крістофорос Пескіас народився на Кіпрі. Мистецтво приготування їжі вивчав за кордоном. Зокрема працював з відомими кухарями Франції та Іспанії.

"У Греції ніколи не було надто вишуканої кухні. Наша їжа, як і італійська, це середземноморські наїдки. Це їжа селян. Погляньте, це прості речі", - сказав шеф-кухар.

Теодор Маргелос допомагає відвідувачам вибирати вина. Винний погріб - це гордість ресторану.

"Найстарше вино у нашому погребі датується 1967. Найдорожчим вином є Петрус 1992 року. Якщо ви попросите мене познайомити вас з Грецією з однієї чарки вина, то це, звичайно, буде Санторіні. Я люблю санторінійські вина, тому що вони відображають мікроклімат острова. Ці вина солонуваті і мають характерний смак", - каже фахівець з вин Теодор Маргелос.

Для нас шеф-кухар приготує одну з найпопулярніших у ресторані страв. Спершу він змочує тріску в олії та смажить її 10 хвилин. Буряк до риби готує кількома способами. Тут смак та вигляд однаково важливі.

"Це свіжа риба, несолена. Тут також піна. Інгредієнти ті ж, однак, ми подаємо їх по-іншому", - каже шеф-кухар Крістофорос Пескіас.

Традиційна рибна їжа подобається гостям ресторану "48". Якщо ви забажаєте пообідати тут, зарезервуйте столик заздалегідь. Пізній візит до "48" вас також приємно здивує. У барі завжди можна скуштувати неперевершені коктейлі.