"Офіційно, це найзабрудненіша вулиця Європи. Тут дуже насичений рух. Наш заклад - це неначе оаза у пустелі бруду", - каже шеф-кухар ресторану Acorn House Артур Поттс Доусон.
Небагато ресторанів можуть похвалитися такою екологічністю як в Acorn House. Меню тут друкують на папері, який потім переробляють, воду з трубопроводу ретельно фільтрують. А відвідувачі можуть вибирати між двома розмірами порцій. Навіть інтер’єр закладу виготовлено з екологічно чистих матеріалів.
"Ми намагаємося залишитися прибутковим закладом. Ми хочемо, аби люди почувались тут, ніби у звичайному ресторані", - сказава шеф-кухар.
У меню Acorn House ви не знайдете ні авокадо, ні бананів, ні апельсинів. Тут подають лише те, що росте в цьому регіоні. Складних рецептів кухар уникає, натомість робить ставку на якість інгредієнтів. Складники, з яких Артур готуватиме для нас страву, теж прості та вишукані.
"Окей, починаємо готувати різотто з бобів, гороху, спаржі та сиру пармезан. Виливаємо трохи овочевого бульйону на гарячу сковорідку. Страву треба готувати швидко, аби зберегти смак інгредієнтів", - зазначив Артур Поттс Доусон.
З приправ - сіль, базилік та перець. Тепер саме час для рису - його кухар приготував завчасно. Ретельно перемішує суміш і натирає до неї трошки лимону.
"Я беру тільки жовтий лимон, а не білий. Білий гіркий", - каже шеф-кухар Артур Поттс Доусон.
Врешті Артур додає ще трохи холодного масла, натирає пармезан та витискає сік з лимона.
"Знімаю різотто з плити та накриваю його на 1 хвилину. Ми готували його дуже оперативно, тепер йому потрібно дати відпочити. Завжди викладайте різотто на середину тарілки. Довершуємо страву пармезаном. Справді смачно. І дуже вишукано", - каже Артур.
Ресторан Acorn House - смачна екологічна їжа у вишуканій атмосфері - це може бути початком нового стилю в ресторанному бізнесі.
2 хв
Ресторан Acorn House - екологічна оаза у пустелі бруду
На перехресті найактивнішої лондонської вулиці біля станції "Кінгз Крос" розташувався чудовий екологічно чистий ресторан - Acorn House.