”Мануель забезпечує мене цими свіжими прянощами вже кілька років. Вони є інгредієнтами моїх простих страв. З цими приправами я готую свій соус сальса верде”, - каже шеф-кухар ресторану Ambrosia Кріс Фаруджа.
Мальтійська кухня створювалась під впливом італійської та французької кухонь. Є в цих стравах і близькосхідний відтінок.
”Мені подобається готувати місцеві продукти, так як це роблять в країнах Середземномор’я, які мали значний вплив на формування нашої кухні”, - каже Кріс.
Ресторан Ambrosia відкрився у центрі мальтійської столиці кілька років тому. Мрія Кріса готувати здійснилася на кухні, площею всього 15 квадратних метрів.
”Я готую вже близько 30 років. Пройшовши шлях від простих страв до вишуканої кухні, я знову повернувся до простоти, До так званої філософії “повільної їжі”, - каже шеф-кухар.
Якщо Крісу вдасться реалізувати свій задум, то Ambrosia може стати найкращим традиційним рестораном Мальти. Продукти для закладу купують у місцевих фермерів та рибалок.
Для нас Кріс Фаруджа готує тунця. Він смажить його на сковорідці, доки риба не стане хрусткою зверху, але соковитою усередині.
”Це паста з варених бобів, які розтовкли з часником, оливковою олією та петрушкою. Ми називаємо її бегіла. Це мальтійська страва, яку їдять усі, хто тут мешкає”, - каже Кріс Фаруджа.
Зверху на рибу кухар кладе підсмажені шматочки помідорів і сухарі зі східними спеціями. Далі все готує на грилі. Рибу подають із салатом з руколи.
”Додаємо трохи місцевих прянощів - м’яту, базилік та дикий тмин”, - каже шеф-кухар.
Страву поливають соусом сальса верде.
”Його готують з оливкової олії, свіжих прянощів та каперсів”, - сказав Кріс.
Страва готова - тунець із сальса верде та свіжим салатом. Зазвичай, аби пообідати в Ambrosia, потрібно заздалегідь зарезервувати столик. Для Кріса Фаруджі це найкращий комплімент, який відвідувачі можуть зробити шеф-кухарю.