Колись це був звичайний бар, а сьогодні - вишуканий ресторан. Власник Хосе Мануель Кордоба придбав його у занедбаному стані. Та йому вдалося відродити колишню славу закладу. Зберіг Хосе і його первинну назву.

"Чато означає кирпатий. Але власник закладу не був таким. Він мав великий ніс. А ми називали його чато лише, щоб подражнити. Цю будівлю звели понад 220 років тому. Тут був мотель. Інтер’єр будинку ми не змінювали. Підлога теж лишилася ще з тих часів", - каже власник ресторану El Chato Хосе Мануель Кордоба.

У минулому підвал закладу був місцем для гучних пиятик. За легендою, відомі іспанські закуски тапас вигадали саме тут.

"У 1823 році іспанський король Фердинад VII побував тут. Йому сподобався заклад і його власник. Якось монарх глянув на промені світла, які падали з вікна, і побачив частинки пороху. Він сказав жартома, Чато, накрий мій келих вина, аби у нього нічого не потрапило. Власник швидко зметикував і поклав на чарку шматок ковбаси і сиру. Ось так на світ і з’явилися іспанські тапас", - каже власник ресторану El Chato Хосе Мануель Кордоба.

У ресторані все ще подають закуски тапас, але заклад більше славиться своїми андалуськими стравами, смачними салатами і ароматними десертами. Та найпопулярнішими тут є морські наїдки.

"З одного боку у нас Атлантичний океан, з іншого затока. Саме тому 90 відсотків нашого меню - це страви з риби та молюсків. Рибу нам постачають місцеві рибалки, які на маленьких човниках плавають вздовж узбережжя", - каже власник ресторану El Chato Хосе Мануель Кордоба.

Відвідувачі ресторану самі можуть обрати рибу. Цього червоного люциана спіймали неподалік Кадіса. Його приготували у солі. Це фірмова страва ресторану.

"Неподалік є безліч місць, де збирають сіль. Рибу готують у її власному соку. Рибу повністю вкривають грубою морської сіллю і тоді поміщають у піч. Це допомагає зберегти її смак на всі сто відсотків", - каже власник ресторану El Chato Хосе Мануель Кордоба.

Готову рибу подають з оливковою олією та білим хлібом. Після королівського обіду в El Chato, найкраще прогулятися пляжем та помилуватися краєвидами Кадіса.